Permalänk

Ja det är ju då nipplarna till grafikkorten som ska bli mest intressanta att se ifall de fungerar så som det sitter nu, alla nipplar är spända, dubbelkollade och slangarna är fastsatta med buntband. Bör hålla men som sagt, finns säkert något som falerar.
Funkar det 100% så är det något annat som är fel, maten blir vidbränd eller stopp i avloppet nåt måste det vara

EDIT:
Vid påfyllning updagades då att pumpen för GPU slingan läckte vid utloppet , nippeln var spänd ordentligt så den "fall i fall" inköpta siliconen fick rycka in här.
För att fylla GPU slingan var jag tvungen att tjuvkoppla systemet för att starta pumpen så att radiatorn i toppen fylldes. Upptäckte då att pump nummer två inte startade över huvud taget. Funkar oftast bättre om där sitter en kontakt i andra änden av sladden, vilket där inte gjorde.

Visa signatur

Asus Z390-F Strix | i9 9900K | 64GB Corsair 3200Mhz | MSI GTX 1080 Seahawk EKWB

Permalänk

Hahaha.. klockrena misstag. Väldigt mycket Humpy över dig.. haha näääe nu ska ja inte vara ful av mig

Hur många grader extra behövde du vrida nippeln sen då? Är man riktigt osäker så där första gången med ny rigg och schyst setup så kan man ju ta till gängtejp bara för att vara lite extra säker.

Vad var de förresten för kort du kopplade in fläktsladdarna i?

Visa signatur

Wasserkühlung::5900X::ASSrock X570 TB3::2x8 Ballistix 3000@3800::6800Nitro+

Vilken leksak>> CH341-biosprogrammerare

Permalänk

Var faktiskt inte nippeln , anledningen till att det läckte var för att två av fästcylindrarna i toppen var brutna på den ena pumpen och en på den andra. Vilket medförde att det inte blev tillräckligt med tryck för att hålla vattnet inne i pumpen.

Nåja, fick se vad som hände ifall man fick läckage och det ser ut som att det är lungt inför eventuella läckage i framtiden då vattnet inte kommer i kontakt med några komponenter över huvud taget.

Om det hela beror på dålig kvalitet eller att jag är för stark vet jag dock inte i nu, fortsättning följer under veckan då två nya toppar anländer.

Visa signatur

Asus Z390-F Strix | i9 9900K | 64GB Corsair 3200Mhz | MSI GTX 1080 Seahawk EKWB

Permalänk
Medlem

Klockrent bygge! Mycke trevligt!
Jag har också vattenkylning i ett Antec P18* chassi.
Kör iofs bara med 1 st 3*120 raditor.

Visa signatur

Något Asus MB | Intel i7 @ 4.35 Ghz | Gigabyte OC 580 GTX | Corsair Vengance 16Gb RAM | Corsair GT-Series 120Gb SSD
Det räcker för mig...

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Snurrig_kille
ett sätt att finna ett värde som känns rimligt för att få släktstyrningen till att fungera.

Min släkt är också lite okontrollerad, vart köpte du din släktstyrning?

OnT: Det ser nice ut, hoppas det blir färdigt snart!

Visa signatur

i7-10700K + Corsair H90 | Z490 | 64GB | RTX3080 | SSD 3*512GB + 500GB + 128GB | HDD 3TB | Phanteks P400S | TUF 750W | 31.5"+27"+24" | Corsair K95 RGB | Logitech G902 | Sennheiser RS 175

Permalänk

Släkten är värst!?

Du ska få en utmaning när du ändå är igång. La märke till att folk börjat sleeva ATX-kabeln numera =/ Kabel för kabel också! vetesjutton om de är så jobbigt igentligen? I princip bara att trä över strumpa och sen hålla reda på 1-24

http://i52.photobucket.com/albums/g4/knet370/_MG_5049_1.jpg

Till och med pci-e (m.fl) jiax! Har man extra tid så visst, haha.

Kan själv lägga till att min motorrenovering går mot sitt slut så snart jäklar blir de hårdmoddning återigen

Visa signatur

Wasserkühlung::5900X::ASSrock X570 TB3::2x8 Ballistix 3000@3800::6800Nitro+

Vilken leksak>> CH341-biosprogrammerare

Permalänk

Det där kallar jag overkill haha, men visst det kan säkert bli snyggt om man har den för show eller i alla fall ett fönster på chassit.

Från något roligt till något mer relevant till denna tråden, har fått ihop pumparna nu, för att göra det hela lite mer intressant så fick jag andra skruvar till dessa topparna. Samma som de förra topparna fast dessa var då svarta och förmonterade, har ju orginalskruvarna som sitter med orginaltoppen till pumpen, en modell som liknar dem fast lite klenare (de som spräckte toppen) och nu då en ännu mindre skruv. Tur nog så fungerade detta mycket bättre, än så länge.

Nåja, 5 timmar har det varit igång nu, oklockad och passivt kyld på PCU / NB sidan så svallrar bios och mjukvara om en temp på runt 29-34 Grader Celcius.
Provade att klocka CPU lite lätt till 3.3Ghz, tempen låg runt 40 Grader med fyra orthos igång.
Dock så verkar det vara lite svårare att få XMS2 minnena att gå 100% stabilt i full hastighet så får nog bli nya minnen för att lyckas med hög överklockning.

Hade hoppats på att kunna kyla 4870x2 kortet passivt med när tillfälle gavs men gjorde ett försök, som slutade med att radiatorn i toppen stod och puttrade på runt 50-60 grader. Lite väl varmt kanske, hur som helst så återkommer jag med lite bilder och mer info vid eventuella framsteg.

Visa signatur

Asus Z390-F Strix | i9 9900K | 64GB Corsair 3200Mhz | MSI GTX 1080 Seahawk EKWB

Permalänk
Medlem

Mycket fint och informativt. Bra bilder i både skärpa och innehåll. Inspirerande. Väntar med spänning på resultatet.

Permalänk

Har haft lite tid att försöka pilla med detta projekt i dagarna men en liten update hurvida allt står till kanske kan vara på sin plats.

Försök att få klocka processorn har haft lite olika utgångar, då minnena går att köra i 400MHz , men inget över eller mellan 350-399 av någon anledning, har försökt att lösa detta men får nöja mig med 3200MHz med en load temp på runt 37 grader. Hade varit riktigt kul att komma nära eller över 4GHz men man får ta vad man får, ju högre desto roligare.

Grafikkortet då, gav mig på det idag under morgonen för att se vad man kunde gjöra med det nu när Palit endå ska släppa sitt fabriksklockade 4870x2 kort.
Är inte direkt besviken på att jag valde att använda en egen 3x120 radiator till detta kortet då idle ligger på runt 31grader och full load runt 40 efter en tids användande, med clocks om 800/990MHz.
En obehaglig sak är dock att ett ljud liknande mosfets som piper med ett högrefkvent ljud kommer från kortet imellanåt, så får kanske lugna ner mig lite.

Ett annat problem Som jag stött på är fläktkontrollern, läste på innan för att försäkra mig om att den fungerade i vista, enligt flera forumtrådar så skulle detta inte vara något problem. Efter att ha installerat Ultimate 64 inser jag vad problemet med uttrycket "Vista" är, det sägs varken om ifall användarna använder 32 eller 64-bitars.
Skickar brev till Sunbeam och frågar ifall det finns någon lönsing på problemet, får svaret att de inte vidarutvecklar drivrutiner till kortet då det inte är i produktion.
Så får väl snällt gå tillbaka till 32-bitars för att få allt till att fungera.

Visa signatur

Asus Z390-F Strix | i9 9900K | 64GB Corsair 3200Mhz | MSI GTX 1080 Seahawk EKWB

Permalänk
Medlem

Tjenixen!

Väldigt nice bygge det där du! Du har faktiskt insipirerat mig att använda mitt graverade P180 som för närvarande samlar damm. Ska nog göra liknande fast försöka ha alla radiatorer på insidan (mina är inte 3x120mm, "bara" 2x120mm).

En fråga bara, vart beställde du kabelstrumporna? Jag vill också ha sådana, exakt sådana!

Du får en 10p av mig, äntligen seriös snubbe med humor som kan bygga!

Visa signatur

Antec P180B | Corsair HX620W | Asus P5P55D | Core i7 860 | 4Gb Corsair Dominator 1600mhz | 1TB Seagate 7200.11 | GeForce GTX285 |
Vattenkylning: MCR220, MCR320, MCP355 (XSPC-top), DD Dual-bay Res | EK Wave, EK S-max NB | MCW60

Permalänk

Kablestrumporna är inhandlade hos ELFA , likaså krympslangen. Det är bara till att söka på just "Krympslang" och "Kabelstrumpa" så kommer du att hitta dem.
Tackar för att du uppskattat mitt bygge

Kan passa på att komma med lite dåliga nyheter, lyckades boota upp med 3800MHz under dagen, var stabil i ca 5 minuter vid 1.55V drop till 1.46V så ser inte ut att bli några 4GHz på denna prolle inte. För närvarande försöker jag få den riktigt stabil på 3600MHz.

Ända som är nära 4Ghz är windows egna missvisning av processorns hastighet vilket den skriver ut som 4.05GHz i egenskaper för den här datorn, cpu-z visar 3600MHz. Antar att min dator lider av skadeglädje eller något.

Visa signatur

Asus Z390-F Strix | i9 9900K | 64GB Corsair 3200Mhz | MSI GTX 1080 Seahawk EKWB

Permalänk
Medlem

Inga bilder på den färdiga datorn, med vätska och allt?

Annars ett snyggt och seriöst bygge, respekt!

Visa signatur

"Jag har inte gått 5 år på Chalmers, men till och med jag vet att det är en dum idé att blanda vatten och elektronik"
Min Fru

Permalänk
Medlem

Fy fan vad nice (ursäkta språket) men fan vad duktigt gjort 10p

Visa signatur

Citera för svar

Permalänk

Kan försöka ordna ett par bilder inom en snar framtid på det färdiga systemet. Dock så har det skett ett par modifikationer sen loggen uppdaterades sist.
Hade problem med de toppar jag köpte , efter att ha avverkat 5 toppar så fick jag väl hem toppar som höll, fram tills förra veckan då den ena började läcka sakta genom en spricka i sidan på tanken.
På frågan hurvida sprickan har uppstått så säger jag pass, maskinen har stått orörd osv utan yttre åverkan på tanken men endå så verkar de ha en tendens att spricka.

En ny topp är på väg, denna gången en XPCS top, samt en EK tank för att kompensera för den förlorade tanken ovanpå pumpen.

Andra hårdvaru förändringar är en investering i en Q9650 till ett förmånligt pris. Använder mig idag utav 8GB minne XMS2 PC6400 minnen för att kompensera för mina arbeten inom video och foto.
Använder mig numera även av en 30GB (system) samt en 60GB (Program) SSD disk från OCZ för system och program. Raid 10 arrayen finns fortfarande kvar men som lagringsplats och arbetsplats för film och foto arbeten samt lagringsplats för dokument, temp internet files etc.

Dock så sitter jag och väntar på leveransen av de nya delarna till vattenkylningen för tillfället och har även sen en månad tillbaka ådragit mig en nackskada så reperations arbetet tar sin lilla tid. Tillsvidare får man nöja sig med att sitta på laptopen, förhoppningsvis så anländer delarna nu efter påskhelgen och man kan åter starta maskinen o ta en liten bild.

Visa signatur

Asus Z390-F Strix | i9 9900K | 64GB Corsair 3200Mhz | MSI GTX 1080 Seahawk EKWB

Permalänk
Medlem

Fixa bilder! riktigt fint bygge!

Visa signatur

Jag har en SpElDaTa

Permalänk
Medlem

Ouagadougou stavas med Q i början ;). Är säkert någe mer som är "fel" men det kan aldrig bli rätt när man stavar landet nånting nånting övre volta ^^

Visa signatur

ATX sys i micro-atx chassi -> Ace ecco-220 | Intel Q9550 @ 3,8 w/ 620 + GT 1850 | HIS 6970-Antec 620 mod w/ GT 1850 | 4x2gb OCZ reaper 1150mhz | Corsair 750tx | m4 128gb | W7 ulti 64

Laptop Acer 3820TG | i5 450m | 5650 | Intel G3 160gb

Permalänk
Medlem

10p för ljudkortet annars väldigt cleant tycker jag

Visa signatur

System: Sabertooth Z77, i7 3770, Corsair H100, Corsair Obsidian 800D, Asus GTX680, 8GB Dominator, BenQ E2420HD, Corsair AX750W, 64GB Corsair Nova.

Permalänk

Riktigt nice bygge Rent o fint precis som de ska va. Det enda som fattas egentligen är ju en hel sleevning av nätagget?

Slangdragningen kunde kanske ha gjorts lite roligare/snyggare.

Visa signatur

Black Legend:Asus P8Z68, 2600k, 16gb Corsair Vengance,GTX580, Silverstone Strider 1,5kw, @ Custom H2O
Htpc: Asus P7P55DE, Core i5 760, 8gb Kingston Hyper-X, Asus GTX 465, Silverstone Strider 850w,4,5TB @ Custom H2O
Htpc2: Bitfenix Prodigy, Asus E45M1-I, 8gb Corsair vengance LP, 80gb ssd, 150w Pico

Permalänk
Medlem

Var köpte du MOSFET kylningen? Snyggt bygge! röstat full pott innan, gillar chassit i övrigt

Permalänk
Medlem

Riktigt kul galleri!
Informativa bilder, kul bildtexter och ett skönt bygge i största allmänhet.
Keep up the good work!

Visa signatur

CPU: Intel i7-950 @ stock, Noctua NH-U12P | MoBo: ASrock Extreme3 X58 | Ram: 6gb Corsair Dominator 1600mHz | GPU: 2x Gigabyte GeForce GTX 460 1gb OC i SLI | HDD: 1x Corsair F80 + 1x Samsung Spinpoint 1tb | PSU: 850w Chieftec Nitroseries | Chassi: NZXT Phantom - Black